FAQ - Veel gestelde vragen

Exclusief wonen met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik. 123 moderne nieuwbouwappartementen en maisonnettes in de vrije huursector. Deze zijn verdeeld over vier woonblokken – met ondergrondse parkeergarage – achter de oude ambachtsschool met de luxe lofts.

Inkomen en toetsing:

Moet ik aan bepaalde huurvoorwaarden voldoen?

Bent u overenthousiast geworden na het zien van de woningen en wilt u dolgraag huren aan de Avenu 1895? Check dan eerst of u in aanmerking komt! Om te kunnen huren moet u immers voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle Lofts. Zo worden de huurovereenkomsten gesloten voor een periode van minimaal één jaar. Daarnaast is de huurdersnorm vastgesteld op een bruto maandinkomen van minimaal vier maal de huurprijs. Dit betekent dat wanneer u een woning wilt huren van € 975,- per maand, u minimaal een bruto maandinkomen moet hebben van 4 x € 975,- = € 3.900,- . Let wel: neem u maandinkomen inclusief uw vakantiebijdrage en eventuele vaste toeslagen! Het inkomen van uw partner mag u voor de helft meenemen in deze berekening. De definitieve beoordeling van de huurkandidaten vindt plaats via een zogenaamde creditcheck. Daarvoor moeten wij een aantal van u persoonlijke gegevens, zoals legitimatie, inkomsten en woonsituatie kunnen inzien. Bent u zelfstandig ondernemer of heeft u een tijdelijk dienstverband? Dan wordt er een waarborgsom van 3 maanden huur gevraagd.

Wat wordt verstaan onder bruto jaarinkomen?

Het bruto jaarinkomen berekent u door uw bruto maandsalaris te vermenigvuldigen met 12. Dit bedrag vermenigvuldigt u met 1,08 (vakantiebijslag). Indien u nog een vaste extra maand ontvangt kunt u die bij dit getal optellen. Dit totaal is uw bruto jaarinkomen. Let op: alleen vaste toeslagen mag u meenemen in de berekening. Uw bruto maandinkomen is dan uw bruto jaarinkomen gedeeld door 12!

Ik voldoe niet helemaal aan de gestelde inkomenseisen, kan ik toch huren?

Indien u met uw inkomen niet helemaal voldoet aan de inkomensnorm, beoordeelt ons verhuurteam uw persoonlijke situatie en kunnen er aangepaste voorwaarden worden gehanteerd waardoor er in specifieke situaties alsnog een loft kan worden toegewezen.

Zijn er naast de maandelijkse huurprijs nog bijkomende kosten?

Ja. Naast uw huurprijs per maand betaalt u bijkomende kosten voor de service kosten a 65 euro per maand. Hieronder valt onder andere het onderhoud van de lift en de schoonmaak van de algemene ruimtes. Maar ook zijn er nog kosten voor uw eigen voorzieningen zoals internet, televisie, water, elektra en eventuele verzekeringen. Ook valt de gemeentelijke belasting als waterschapsbelasting en afvalstofheffing onder de verantwoordelijkheid van de huurder. De prijzen die worden gecommuniceerd zijn kale huurprijzen per maand zonder diensten.

Schrijf je direct in

Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Het is zover! Je kunt je aanmelden voor een woning van fase 2.

Schrijf je direct in

Exclusief wonen met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik

Interesse?

Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van al het nieuws over Avenu1895? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn fouten opgetreden
Schrijf je direct in

Het is zover: je kunt je aanmelden voor een woning van fase 2! Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, in een gloednieuw appartement op loopafstand van het centrum?

Meld je nu aan
Meer weten?

Wil je meer weten over de lofts of de nieuw te bouwen appartementen van Avenu 1895 in Arnhem? Neem dan gerust contact op met de verhurende makelaar:

ACM Vastgoed Management B.V.
Afdeling nieuwbouw
024 - 382 00 08
avenu1895@acmvgm.nl