FAQ - Veel gestelde vragen

Je zoek hoogwaardige woonruimte met karakter. In een monumentaal pand vlak bij het bruisende Arnhemse stadscentrum. Gebouwd in 1895, jarenlang gebruikt als ambachtsschool en nu omgetoverd tot 40 luxe huur-lofts in de vrij sector.

Algemeen:

Als ik me aanmeld als geïnteresseerde, sta ik dan meteen ingeschreven voor een loft?

Nee. Je staat dan wel in ons bestand en krijgt van ons informatie over de vordering van de verbouwing. 

Selecteer je favoriete lofts in je eigen Avenue omgeving en upload alle gevraagde documenten. Daarna wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen of je jouw favoriete loft naar keuze toegewezen hebt gekregen! De lofts worden toegewezen op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Hoe sneller jij je inschrijving compleet hebt, hoe meer kans je maakt op een loft van Avenu1895.

Let op, een loft kan alleen verhuurd worden aan een kandidaat met een compleet geüpload dossier. Kijk dus goed of je alle documenten hebt toegevoegd.

Vanaf wanneer zijn de lofts beschikbaar voor verhuur?

Vrijdag 15 februari worden alle lofts opgeleverd. De nieuwe bewoners zullen deze dag de sleutels in ontvangst nemen. Vanaf 15 februari zijn de overige lofts per direct beschikbaar.

Ik wil me graag aanmelden als geïnteresseerde voor een van de 123 nieuwbouwappartementen. Kan dat nu al?

We stellen je geduld nog even op de proef. Binnenkort komt er op deze website informatie te staan over de 123 nieuw te bouwen appartementen. Vanaf dan kun je je aanmelden als geïnteresseerde. Je kunt wel alvast mailen dat je interesse hebt. Dat kan naar avenu1895@acmvgm.nl o.v.v. nieuwbouw Avenu 1895.

Wanneer worden de woningen opgeleverd van fase 1?

Vrijdag 15 februari worden alle lofts opgeleverd. De nieuwe bewoners zullen deze dag de sleutels in ontvangst nemen. Vanaf 15 februari zijn de overige lofts per direct beschikbaar.

In welke staat worden de lofts opgeleverd?

De lofts zijn voorzien van een Full option keuken en een volledig afgewerkte badkamer. De wanden in de lofts worden Sausklaar opgeleverd (dus niet voorzien van behang of verf); Alle lofts zijn nog niet voorzien van een vloer, kan je het nog helemaal naar je eigen smaak afmaken! 

Zit er ook een parkeerplaats bij de lofts?

Er zijn 25 tijdelijke parkeerplaatsen aanwezig op het terrein zelf. Zodra de parkeergarage gereed is (in 2020) krijgen alle 40 lofts een parkeerplaats toegewezen in de parkeergarage en vervalt de parkeerplaats op het terrein.

Deze 25 parkeerplaatsen op het terrein worden toegewezen aan 25 lofts. Het gaat hierbij om de lofts van de eerste 25 huurders. Totdat de parkeergarage gereed is krijgen de huurders van deze lofts een huurkorting van 20 euro per maand.

De overige 15 lofts, krijgen in 2020 een parkeerplaats in de parkeergarage toegewezen. Totdat de parkeergarage gereed is krijgen de huurders van deze 15 lofts een huurkorting van 55 euro per maand.

Op het terrein is er geen mogelijkheid voor elektrisch laden, in de parkeergarage wel.

Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En documenten uploaden?

Het inschrijfformulier is online beschikbaar. U kunt zich hier als belangstellende inschrijven. Vervolgens ontvangt u inloggegevens om in uw eigen account in te  inloggen. Middels dit account kunt u het inschrijfformulier raadplegen en uw documenten uploaden. Let op! naast uw online inschrijving zijn er documenten nodigen waarmee wij uw inschrijving kunnen beoordelen. Deze documenten kunt u uploaden in het inschrijfformulier onder de pagina bijlagen. Deze pagina wordt zichtbaar nadat u het inschrijfformulier volledig heeft ingevuld. NB: Zonder deze documenten wordt uw inschrijving niet in behandeling genomen.

Is er ook gelegenheid om de lofts te bezichtigen?

Inkomen en toetsing:

Moet ik aan bepaalde huurvoorwaarden voldoen?

Bent u overenthousiast geworden na het zien van de woningen en wilt u dolgraag huren aan de Avenu 1895? Check dan eerst of u in aanmerking komt! Om te kunnen huren moet u immers voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle Lofts. Zo worden de huurovereenkomsten gesloten voor een periode van minimaal één jaar. Daarnaast is de huurdersnorm vastgesteld op een bruto maandinkomen van minimaal vier maal de huurprijs. Dit betekent dat wanneer u een woning wilt huren van € 975,- per maand, u minimaal een bruto maandinkomen moet hebben van 4 x € 975,- = € 3.900,- . Let wel: neem u maandinkomen inclusief uw vakantiebijdrage en eventuele vaste toeslagen! Het inkomen van uw partner mag u voor de helft meenemen in deze berekening. De definitieve beoordeling van de huurkandidaten vindt plaats via een zogenaamde creditcheck. Daarvoor moeten wij een aantal van u persoonlijke gegevens, zoals legitimatie, inkomsten en woonsituatie kunnen inzien. Bent u zelfstandig ondernemer of heeft u een tijdelijk dienstverband? Dan wordt er een waarborgsom van 3 maanden huur gevraagd.

Wat wordt verstaan onder bruto jaarinkomen?

Het bruto jaarinkomen berekent u door uw bruto maandsalaris te vermenigvuldigen met 12. Dit bedrag vermenigvuldigt u met 1,08 (vakantiebijslag). Indien u nog een vaste extra maand ontvangt kunt u die bij dit getal optellen. Dit totaal is uw bruto jaarinkomen. Let op: alleen vaste toeslagen mag u meenemen in de berekening. Uw bruto maandinkomen is dan uw bruto jaarinkomen gedeeld door 12!

Ik voldoe niet helemaal aan de gestelde inkomenseisen, kan ik toch huren?

Indien u met uw inkomen niet helemaal voldoet aan de inkomensnorm, beoordeelt ons verhuurteam uw persoonlijke situatie en kunnen er aangepaste voorwaarden worden gehanteerd waardoor er in specifieke situaties alsnog een loft kan worden toegewezen.

Zijn er naast de maandelijkse huurprijs nog bijkomende kosten?

Ja. Naast uw huurprijs per maand betaalt u bijkomende kosten voor de service kosten a 65 euro per maand. Hieronder valt onder andere het onderhoud van de lift en de schoonmaak van de algemene ruimtes. Maar ook zijn er nog kosten voor uw eigen voorzieningen zoals internet, televisie, water, elektra en eventuele verzekeringen. Ook valt de gemeentelijke belasting als waterschapsbelasting en afvalstofheffing onder de verantwoordelijkheid van de huurder. De prijzen die worden gecommuniceerd zijn kale huurprijzen per maand zonder diensten.

Schrijf je direct in

Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Het is zover! Vanaf nu kun je je officieel inschrijven voor een loft in Avenu 1895.

Schrijf je direct in

Fase 1: verhuur gestart

Interesse?

Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van al het nieuws over Avenu1895? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn fouten opgetreden
Schrijf je direct in

Het is zover! Je zoekt hoogwaardige woonruimte met karakter. In een monumentaal pand. Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Vanaf nu kun je je officieel inschrijven voor een loft in Avenu 1895.

Schrijf je direct in
Meer weten?

Wil je meer weten over de lofts of de nieuw te bouwen appartementen van Avenu 1895 in Arnhem? Neem dan gerust contact op met de verhurende makelaar:

ACM Vastgoed Management B.V.
Afdeling nieuwbouw
024 - 382 00 08
avenu1895@acmvgm.nl