5 maart 2019

Wonen op Avenu 1895 in Arnhem begon met de bouw van omstreden Ambachtsschool

Wonen in ‘een eigentijds loft in een voormalig timmerlokaal’ is tegenwoordig mogelijk in de voormalige Ambachtsschool uit 1895 aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem. Het project heet Avenu 1895 en omvat veertig luxe huurwoningen. Zaterdag 2 maart gaan de deuren open voor belangstellenden.

Architectuurhistoricus Ton Schulte dook diep in de geschiedenis van de school. Hij onthult dat de elite in de negentiende eeuw niet zat te wachten op een school voor ‘haveloze paupers’ aan een deftige allee naar Parijs’ voorbeeld.

Schulte bladert door zijn nieuwste boek ‘De Boulevard, over de transformatie van de Ambachtsschool’. Aanvankelijk was de rijk geïllustreerde uitgave bedoeld als relatiegeschenk voor opZoom, het architectenbureau dat de monumentale school voor wonen geschikt maakte. Maar het verhaal van Schulte pakte zo spannend uit dat het nu in de boekhandel ligt.

Bron: De Gelderlander, Fotografie Rolf Hensel

Lees het hele artikel via De Gelderlander.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je direct in

Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Het is zover! Je kunt je direct inschrijven voor een appartement van fase 2.

Schrijf je direct in

Exclusief wonen met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik

Interesse?

Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van al het nieuws over Avenu1895? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn fouten opgetreden
Schrijf je direct in

Het is zover: je kunt je aanmelden voor een woning van fase 2! Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, in een gloednieuw appartement op loopafstand van het centrum?

Direct inschrijven
Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuw te bouwen appartementen van Avenu 1895 in Arnhem? Neem dan gerust contact op met de verhurende makelaar:

NMG Wonen
Afdeling nieuwbouw
088 - 200 70 30
avenu1895@nmg.nl