25 oktober 2018

Artikel de Gelderlander: Lijnenspel met oude ambachten

Mooi artikel over Avenu 1895 in de Gelderlander vrijdag 19 oktober. Lijnenspel met oude ambachten op buitenmuur vroegere technische school in Arnhem.

Uit één vrijwel ononderbroken lijn tekent de Nijmeegse Denny Baggen contouren van ambachten op de muur van voormalige technische school De Boulevard in Arnhem. ,,Ik breng geen kleuren, maar ook geen ogen of neuzen aan. Mensen mogen zelf bepalen welke beroepen ze erin zien.”

Met respect voor het verleden heeft opZoom architecten een van de oudste ambachtsscholen van Nederland omgetoverd tot appartementencomplex Avenu 1895. De laatste hand wordt nu gelegd aan de ingrijpende verbouwing van het schoolgebouw. 

Klaslokalen

Overal in het gebouw aan de Boulevard Heuvelink wordt verwezen naar de historie, bijvoorbeeld door middel van foto’s. De lofts, de appartementen, zijn gemaakt in oude klaslokalen. 

,,Nu is de geschiedenis dus ook op de buitenmuur te zien”, zegt Baggen. Zij staat bekend om haar lijnenspel in haar kunstwerken. ,,Daarom heeft opZoom architecten mij gekozen.”

Bron: De Gelderlander, Fotografie Erik van 't Hullenaar 

Lees het hele artikel via De Gelderlander

Terug naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je direct in

Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Het is zover! Je kunt je direct inschrijven voor een appartement van fase 2.

Schrijf je direct in

Exclusief wonen met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik

Interesse?

Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van al het nieuws over Avenu1895? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn fouten opgetreden
Schrijf je direct in

Het is zover: je kunt je aanmelden voor een woning van fase 2! Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, in een gloednieuw appartement op loopafstand van het centrum?

Direct inschrijven
Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuw te bouwen appartementen van Avenu 1895 in Arnhem? Neem dan gerust contact op met de verhurende makelaar:

NMG Wonen
Afdeling nieuwbouw
088 - 200 70 30
avenu1895@nmg.nl