12 oktober 2018

Zo’n mooi project kom je niet elke dag tegen!

Sinds mei 2017 is Aannemingsbedrijf Draisma – samen met Klok groep – druk bezig met de voorbereidingen, renovatie en restauratie van Avenu 1895. Harm Lentink, uitvoerder op de bouw bij Draisma, is vanaf de start bij het project betrokken. Hij vertelt enthousiast over de bijzonderheden.

“Vorig jaar mei zijn we begonnen met de voorbereidingen, het strippen van de binnenzijde en de sloop van de oude uitbouwen uit de jaren ‘70. Vijf maanden later zijn we daadwerkelijk gestart met de bouw. Aan de buitenkant hebben we onder andere de gemetselde gevels gerestaureerd, de zinken dakgoten vervangen, nieuwe kozijnen geplaatst en de daken gerenoveerd. Binnen hebben we voorzetwanden en plafonds geplaatst om de lofts in te delen en de entresolvloeren geplaatst. In de monumentale gangen wordt op dit moment het wandtegelwerk gerestaureerd en binnenkort zullen de tegelvloeren in de gangen worden hersteld. In november starten we met het monteren van de balkons en de terreininrichting. Al met al een leuke klus, waar ik nog steeds veel plezier aan beleef. Zo’n mooi project kom je niet elke dag tegen!” 

Unieke niveauverschillen

Harm vindt vooral het monumentale karakter van het gebouw speciaal: “De voorgevel mag er zeker zijn, maar ook de gangen die in ere worden hersteld. Het verschil tussen de opvallende, fraai gerestaureerde buitenzijde van de oude school en de nieuwe woningen binnen is heel bijzonder. De niveauverschillen maken de lofts echt uniek. En dan heb ik het nog niet eens over de perfecte ligging, dicht bij het stadscentrum!”  

Terug naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je direct in

Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Het is zover! Je kunt je direct inschrijven voor een appartement van fase 2.

Schrijf je direct in

Exclusief wonen met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik

Interesse?

Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van al het nieuws over Avenu1895? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn fouten opgetreden
Schrijf je direct in

Het is zover: je kunt je aanmelden voor een woning van fase 2! Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, in een gloednieuw appartement op loopafstand van het centrum?

Direct inschrijven
Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuw te bouwen appartementen van Avenu 1895 in Arnhem? Neem dan gerust contact op met de verhurende makelaar:

NMG Wonen
Afdeling nieuwbouw
088 - 200 70 30
avenu1895@nmg.nl