3 september 2018

Artikel De Gelderlander over Avenu1895

Mooi artikel over Avenu 1895 in de Gelderlander donderdag 30 augustus. Appartementen in voormalig Arnhems klaslokaal: oude lts krijgt metamorfose.

Ooit werd er druk getimmerd en gezaagd. Straks kan er worden gewoond. Met respect voor de historie van het gebouw ondergaat lagere technische school De Boulevard in Arnhem momenteel een metamorfose.

In een klaslokaal van de voormalige ambachtsschool aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem loopt architect Johan Blokland de inbouwtrap op. ,,Onder dit lage plafond kun je volgens mij heerlijk slapen met uitzicht op de Eusebiustoren’’, zegt hij boven aangekomen.

In het hoge theorielokaal, waar tien jaar geleden leerlingen nog les kregen, is een flinke verdiepingsvloer gemaakt. Onder dit slaap- en douchegedeelte bevindt zich, grenzend aan het woongedeelte, de keuken. ,,Elk appartement bestaat uit één ruimte. Daarbinnen hebben we met losse elementen en verschillende niveaus een woning gecreëerd’’, zegt Blokland van opZoom Architecten in Arnhem.

Avenu 1895

Met respect voor het verleden heeft opZoom architecten een van de oudste ambachtsscholen van Nederland omgetoverd tot appartementencomplex Avenu 1895. Met veertig wooneenheden (lofts) van verschillende groottes. De verhuur is recent gestart. In het najaar worden de woningen opgeleverd. Ze variëren in prijs van 870 tot 1705 euro huur per maand.

,,Je stapt straks als bewoner een schoolgebouw binnen. Die sfeer ademt het uit. Bewust hebben we hier voor gekozen. We hebben de praktijk- en theorielokalen intact gelaten. Alle tussenmuren zijn blijven staan. Ook de kenmerkende brede gangen hebben wij ongemoeid gelaten. Zelfs de authentieke muurtegeltjes en vloertegels in de gangen hebben we laten zitten. Die horen bij dit gebouw.’’

Bron: De Gelderlander, Fotografie Rolf Hensel

Lees het hele artikel via De Gelderlander

Terug naar het nieuwsoverzicht

Schrijf je direct in

Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Het is zover! Je kunt je direct inschrijven voor een appartement van fase 2.

Schrijf je direct in

Exclusief wonen met alle mogelijke voorzieningen binnen handbereik

Interesse?

Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van al het nieuws over Avenu1895? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn fouten opgetreden
Schrijf je direct in

Het is zover: je kunt je aanmelden voor een woning van fase 2! Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, in een gloednieuw appartement op loopafstand van het centrum?

Direct inschrijven
Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuw te bouwen appartementen van Avenu 1895 in Arnhem? Neem dan gerust contact op met de verhurende makelaar:

NMG Wonen
Afdeling nieuwbouw
088 - 200 70 30
avenu1895@nmg.nl