Van ambachtsschool tot modern wooncomplex

Avenu 1895 is jarenlang in gebruik geweest als ambachtsschool en later als technische school. Hier kregen leerlingen de fijne kneepjes bijgebracht van onder meer autotechniek, metaalbewerking, het bakken van brood en banket, tekenen & schilderen en het maken van kleding. Op dit moment wordt het pand slim en duurzaam verbouwd tot 40 prachtige, luxe lofts met een exclusief karakter.

Schrijf je direct in

Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Het is zover! Vanaf nu kun je je officieel inschrijven voor een loft in Avenu 1895.

Schrijf je direct in

Broodbakken

"Meneer Stallen haalde er meteen de jongens uit die thuis een bakkerij hadden, want die wisten er natuurlijk van de hoed en de rand. De praktijkles was helemaal ingedeeld. Een leerling was ovenist; een had vuile was (afwas); een zorgde voor het magazijn; een voor de kassa, die moest ook rond om ordertjes bij de leraren op te halen. De rest bakte brood. Die taak hield je de hele week. We begonnen om acht uur, want je hebt minstens drie en half uur nodig om het brood gaar te krijgen. Kilo's bloem mengen en dan brood maken. Omdat ik links was had ik de grootste moeite met garneren. Op linkshandigheid stond vroeger de doodstraf. Ik heb er een abominabel handschrift aan over gehouden."

 

Broodbakken
Interesse?

Wil je vrijblijvend op de hoogte blijven van al het nieuws over Avenu1895? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Er zijn fouten opgetreden
Schrijf je direct in

Het is zover! Je zoekt hoogwaardige woonruimte met karakter. In een monumentaal pand. Wil jij wonen op één van de mooiste plekken van de stad, op loopafstand van het centrum? Vanaf nu kun je je officieel inschrijven voor een loft in Avenu 1895.

Schrijf je direct in
Meer weten?

Wil je meer weten over de lofts of de nieuw te bouwen appartementen van Avenu 1895 in Arnhem? Neem dan gerust contact op met de verhurende makelaar:

ACM Vastgoed Management B.V.
Afdeling nieuwbouw
024 - 382 00 08
avenu1895@acmvgm.nl